Neosis Danışmanlık

Yıldız Kümeden Birinci Lige

Şirketinizin geleceği teknik becerileri güçlü, ekipleriyle iletişimi kuvvetli ve şirketinizin değerlerini yansıtabilen yöneticilere bağlı.

YILDIZ KÜMEDEN BİRİNCİ LİGE

Şirketinizin geleceği teknik becerileri güçlü, ekipleriyle iletişimi kuvvetli ve şirketinizin değerlerini yansıtabilen yöneticilere bağlı. Bu nedenle, yöneticilerinizi çekirdekten yetiştirerek potansiyellerini ortaya çıkarmanın kritik olduğunu düşünüyoruz. Peki böylesine yatırım yapacağınız kişileri nasıl seçmeli ve yönetici adaylarınızı seçerken nasıl bir yol izlemelisiniz?

 

Monolog Değil Diyalog:

Bir yöneticinin temel yetkinliklerinden olan iletişimin gücünü ölçebilmek için adayınızın sadece soruları cevaplamasını beklemeyin. Adayınıza sorularınıza yöneltirken onun sorularıyla şirketinizin geleceğe taşıyacak kişinin diğer kritik özelliklerini keşfetme şansınız olabilir. Bu nedenle, adayınızın sorduğu sorular ile merakını ölçün, adayı olduğu pozisyon ile ilgili görüşlerini, şirketiniz hakkındaki bilgi ve tutkusunu öğrenebilirsiniz.

Öğrenmeye ve Gelişmeye Açıklık:

Adaylarınızı yetiştireceğinizi unutmayın. Aradığınız uzmanlık değil öğrenmeye açıklık. Bu noktada adayınızın özgeçmişini değerlendirirken detaylara önem verin. Eğer adayınızda deneyim arıyorsanız yaptığı işin yanında adayınızın işi sırasında odaklandığı alanları ve geleceğe yönelik gelişim hedeflerini öğrenin. Adayınız henüz mezun olmuş biri ise değilse adayınızın üniversite hayatını değerlendirmek de yönlendirici olabilir. Katıldığı okul projeleri, kulüp çalışmaları adayınızın potansiyeli hakkında size içgörüler sağlayabilir.

Liderlik Potansiyelini Ölçmek:

Bir lider olarak yetiştireceğiniz adayınızın sorularını da bir lidere göre seçin. Yani adayınıza kritik karar verme yetkinliğini gösterme fırsatı verecek ve zor bir durum karşısında bir lider olarak nasıl davranması gerektiğini ortaya çıkaracak sorular sorun. Bu tarz soruların sadece cevapları değil cevabın verilme şekli de adayınızın liderlik yetkinliklerine dair önemli kanıtlar elde etmenizi sağlar.

Lider adaylarınızı seçeceğiniz süreçler için Neosis olarak ortağımız Sova ile kapsamlı, online çözümler sunuyoruz. Çevik liderlik felsefesiyle hazırladığımız, yapay zeka destekli değerlendirmelerimiz ve online mülakatlarımız ile kritik süreçleriniz için en iyi çözümleri her yerden sunuyoruz.

YUKARI Yıldız Kümeden Birinci Lige | NEOSIS