Neosis Danışmanlık

Senaryo: Şirket, Oyuncu: Siz

İşe alım sırasında, adayın niteliklerini ölçen yetenek testlerini ve karakterlerine ışık tutan kişilik envanterini destekleyecek diğer bir değerlendirme aracı da durumsal yargı testleridir!

İşe alım sırasında, adayın niteliklerini ölçen yetenek testlerini ve karakterlerine ışık tutan kişilik envanterini destekleyecek diğer bir değerlendirme aracı da durumsal yargı testleridir! Adından da anlaşılacağı gibi durumsal yargı testlerinde, adayların iş ortamlarında karşılaşabilecekleri senaryo bazlı durumlarda nasıl davranacakları ölçülüyor. Bu testlerde, adaylardan cevap seçenekleri arasından en etkili ve en az etkili seçenekleri belirlemeleri isteniyor.

Durumsal yargı testleri pozisyonlara göre değişebiliyor. Ayrıca testleri, metin, video veri ve hatta artırılmış gerçeklik kullanılarak adaylara sunmak da mümkün. Durumsal yargı testleri, yeteneklerin ve kişiliğin role yansımasını belirlemek için ideal bir yöntemdir ve bugün birçok şirket tarafından aktif şekilde kullanılıyor.

Peki, adaylarınız durumsal yargı testlerine nasıl yaklaşmalı?

Günlük hayatımızda geçerli olan en iyi kararın sakin bir akıl ile verilebileceği bilgisi durumsal yargı testlerinde de geçerlidir. Adaylarınız, testi çözerken aşırı düşünerek zaman kaybetmemeli ve kendilerine güvenmeliler! Testin amacı adaylardan basmakalıp cevaplar almak değil, olası senaryolar doğrultusunda onları tanımak. Bu yüzden onlara tavsiyemiz: her seçeneği dikkatlice okumaları ve sakince en etkili seçeneği seçmeleri.

Testlerde kendine güvenin anahtarı ise hazırlık. Adaylardan pozisyonu hayal etmelerini istiyoruz.  Başvurdukları rolü ne kadar iyi biliyorlar? Organizasyon içerisinde bu rol ne ifade ediyor? Bu rol için gerekli nitelikler ve değerler nelerdir?

Sonrasında,  testin sunulacağı platformun düzgün işlemesi kritik! Bulundukları ortam, internet bağlantısı testi gibi olası faktörlere karşı hazırlıklı olmalarını ve örnek testler ile pratik yapmalarını öneriyoruz.

Neosis ve SOVA olarak durumsal yargı testlerinin iş ihtiyaçlarınıza cevap verebilecek güvenilir ölçümlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Mobil ve bilgisayar uyumlu durumsal yargı testlerimizi zengin görsel ve içerik ile oluştururken veriyle güçlendiriyoruz. Kapsamlı teknik destek ile de deneyiminizi mükemmelleştiriyoruz.

Hizmetlerimizi deneyimlemek isterseniz demo’larımızla buradayızJ.

Link: https://www.neosis-danismanlik.com/demo-talep-edin.aspx

 

 

YUKARI Senaryo: Şirket, Oyuncu: Siz | NEOSIS