Neosis Danışmanlık

SANAL DEĞERLENDİRME ANCAK GERÇEK DENEYİM

Sanal değerlendirmeler adaylarla yüz yüze yapılan değerlendirme süreçlerinin modern teknolojiyle sanal ortama aktarılarak yapılmasıdır.

SANAL DEĞERLENDİRME ANCAK GERÇEK DENEYİM

 

Sanal değerlendirmeler adaylarla yüz yüze yapılan değerlendirme süreçlerinin modern teknolojiyle sanal ortama aktarılarak yapılmasıdır. Pandemi ile gündeme gelen sanal değerlendirmeler, hız ve her yerden ulaşılabilirlik gibi avantajlar sunarken değerlendirmeleri etkinleştirmek için yapılan çalışmalarla da yüz yüze yöntemlere karşı zayıflıkların giderilmesi hedeflenmektedir.

Sanal değerlendirmeler yaygınlaşıp gelişirken, bu değerlendirme yöntemiyle gelen değişim ve ihtiyaçları adaylar nasıl yönetmeli? Bunun için Hazırlık, İletişim ve Tutum diyoruz!

HAZIRLIK:

Sanal değerlendirmeye dair zaman çizelgesi ve yönerge elinize geçtiğinde bunlara dair notlar almak ve araştırmalarınıza başlamakta gecikmemenizi öneririz. Olası gerginliği azaltmak için en iyi çözüm başlamadan önce ihtiyacınız olanlardan emin olmanız. Bununla beraber sanal değerlendirmede kullanacağınız cihazınız ve değerlendirmeye katılacağınız yer hakkında değerlendirmeden 1-2 gün önce karar vermiş olmanız da hayatınızı kolaylaştıracaktır. Cihazınız için şarj girişi, internet bağlantınız, ortamınızın ışığı gibi detaylara dikkat etmeyi unutmayın.

İLETİŞİM:

Sanal ortamda katıldığınız bir değerlendirmede değerlendiricilerin beden dilinizi, tavrınızı anlaması daha zor olacaktır. Bu zorluğu, gösterdiğiniz pozitif tavır ve açık cevaplar ile yenebilirsiniz. Değerlendirmeler sırasında gülümsemekten çekinmeyinJ Kendinizi tanıtırken ve cevaplarınızı verirken acele etmenize gerek yok. Duyulabilir yükseklikte sesinizi kullanmaya özen gösterin ve sorulanlara odaklanın. Yaptığınız küçük hatalarda takılı kalmayın. Değerlendirme genelindeki durumunuz küçük aksamalardan çok daha önemli.

TUTUM:

Değerlendirmedeki durumsal yargı testleri, analitik testler vb. diğer adımlar için ilk önerimiz nefes almanız olacaktır. Stres anlarında kendinize olması gerekenden çok yüklenebilirsiniz. Soruları her daim tam okumanız, araştırmanıza, mantıksal çıkarımlarınıza ve en önemlisi kendinize güvenmeniz değerlendirme sürecinizi daha sağlıklı kılacaktır.

 

Sanal değerlendirmeyi etkin bir şekilde deneyimlemek için Neosis olarak SOVA ile birlikte sizlere yol gösteriyoruz. Psikometrik testler, her yerden ulaşılabilir altyapısı ve kapsamlı teknik desteğiyle sanal değerlendirme merkezimizi, demo’muza kaydolarak siz de deneyebilirsiniz.

YUKARI SANAL DEĞERLENDİRME ANCAK GERÇEK DENEYİM | NEOSIS