Neosis Danışmanlık

İŞİNİZE “BÜTÜNSEL” YAKLAŞIM

Bu yüzyılda iş dünyası ve iş olgusuna yönelik algıdaki değişimi büyük bir oranda hissediyor ve sorguluyoruz.

Bu yüzyılda iş dünyası ve iş olgusuna yönelik algıdaki değişimi büyük bir oranda hissediyor ve sorguluyoruz. Uzmanlığı ölçmeye dayalı ve kısıtlı iletişim içeren yöntemlerin yerine, gelişimi ölçen ve sürekli iletişim ile karşılıklı değer katmayı içeren yeni bir yaklaşım artık bir ihtiyaç! Bu yaklaşımı oluşturabilmek için ise adaylarınızdan daha fazla bilgi toplamalı ve bunları doğru biçimde analiz edebilmelisiniz. Bu gereksinimleri karşılayabilmek adına yeni bir yöntem sunuyoruz: Bütünsel Değerlendirme…

Bütünsel değerlendirmeyi, adayınızın hedeflerini, bireysel niteliklerini hesaba katarak onun yetenekleri, karakteri ve nasıl gelişebileceğine dair iç görüler sunan, kapsayıcı değerlendirme yöntemi olarak tanımlayabiliriz. 

Bütünsel değerlendirme yaklaşımı, bahsettiğimiz potansiyeli ölçme ve karşılıklı değer katma noktalarında yöntemlerinizi modern ihtiyaçlara uygun hale getirebilir. Adayınızın duygusal konumu, yetenekleri ve vizyonuna hâkim olmak, gelişim programlarınızda onları nerede konumlandıracağınızı gösterebilir, yeteneklerine uygun pozisyonları tespit etmenizi sağlayabilir.  Belki de en önemlisi adayınıza kendini keşfetmesinde yol gösterici olmanıza imkân verebilir. Böylece siz şirketinize kazandıracağınız adayları seçerken esnek bir sistem oluşturabilir ve bireylere kendilerini keşfetme imkânı sağlayarak onlara değer katabilirsiniz.

Kapsamlı bütünsel değerlendirmeyi tasarlamanın sırrı ise entegre bir platform ve tutarlı değerlendirme yapabilen bir sistem.

Bütünsel değerlendirme yöntemini hayata geçirebilmek için organizasyonunuzun bakış açısı ve beklentilerini belirlemelisiniz. Farklı pozisyonlar için gerekli nitelikleri, pozisyona özgü gelişim ihtiyaçlarını ve bu pozisyonlardaki yüksek potansiyellerde görülen özellikleri belirlemelisiniz. Analitik zeka, duygusal zeka gibi farklı yetenekleri ölçebilen değerlendirmeler kullanmalısınız. Bunlarla beraber davranışsal tutum ve psikolojik özellikleri ölçebilen bir kişilik envanteri, bu sistemi tamamlayan nokta olacaktır.

Neosis-SOVA ortaklığımızla, değerlendirmeleri en son ihtiyaçlara uygun hale getirmek ve teknolojiyi en kullanışlı hale getirmeniz için çalışıyoruz. Yetenek testlerimiz, kişilik envanterimiz ve bunlardan elde edeceğiniz iç görüler kazanmanızı sağlayacak, yapay zekâ destekli platformumuzla işe alım süreçlerinizi güçlendirebileceksiniz.

Demo Linki: https://www.neosis-danismanlik.com/demo-talep-edin.aspx

 

YUKARI İŞİNİZE “BÜTÜNSEL” YAKLAŞIM | NEOSIS