Neosis Danışmanlık

İŞE ALIM SÜRECİNİZİ SİZ VE ADAYLARINIZIN İHTİYAÇLARINA GÖRE TASARLAYIN

İnsan kaynakları ekipleri her daim adil, etkin, akıcı ve verimli işe alım süreçleri tasarlamayı amaçladılar

 

İnsan kaynakları ekipleri her daim adil, etkin, akıcı ve verimli işe alım süreçleri tasarlamayı amaçladılar. Pandemi ile maddi yönden tasarruflu ve yoğun başvuruların yönetilebileceği süreçler tasarlamaya yönelik baskı artarken, “kusursuz dijital deneyim” bugünün gerçeği olarak gündemde ilk sıralarda! Böylesine akıcı süreçler tasarlamak ise pek kolay değil. Süreçlerde verimliliği artırmak adına tutarlılığı zayıf veriler, adayların seçimini hızlandırmak için kullanılmayan veya birbiriyle ilişkisi olmayan değerlendirme süreçleri ile alınan kararlar bunlara örnek olarak verilebilir.

İşe alım sürecini optimize etmenin yolu, özel olarak tasarlanmış ve akıllı değerlendirme teknolojilerinden geçiyor. Peki, nereden başlamalısınız ve bu düşünceyle tasarlanmış bir süreçten ne beklemelisiniz?

Sürecin Verimli Hale Getirilmesi

Geleneksel değerlendirme yöntemleri, günümüzde aday ve yönetici beklentilerini karşılamakta, organizasyonların ihtiyaçlarına göre tasarlama açısından yetersiz kalıyorlar.

SOVA, analitik sistemlerle işe yönelik iç görüleri sunabilen tamamen özelleştirilebilir, yapılandırılabilir ve entegre bir değerlendirme platformu sunuyor. Sürükleyici, interaktif değerlendirmeler roller, organizasyon ve gelişim süreçlerine dair kapsamlı bilgi edinilmesini sağlarken bütün süreçlerin tek bir platformdan yürütülmesi ekipler ve yöneticilerin en iyi adayları seçmeye odaklanabilmesini sağlıyor.

Bugün iş dünyasında işe alım sürecinizin verimli olabilmesi için, değerlendirme teknolojinizin bilimsel temelli, rolde başarıya götüren faktörleri ölçebilir ve adil olması gerekli. Ayrıca, değerlendirme teknolojiniz aynı zamanda para ve zaman tasarrufu sağlayabilmeli. Bütün verinize bir arada ve toplu biçimde ulaşabilmeniz baştan sona yönetebildiğiniz süreçler tasarlamanızı ve yetenek alanında daha veri temelli kararlar verebilmenizi ve platform değiştirilmesi gerekmediği için sürenizi daha verimli kullanmanızı sağlayacaktır

 SOVA platformunun organizasyon psikolojisi temelli yapısı ve SOVA’nın platformdaki içerikleri geliştiren, müşterilerle yakından çalışarak özgün çözümler üreten psikologları, değerlendirme süreçlerine güç katıyor. SOVA platformu adaylar için, bireysel değerlendirmelerden video mülakatlar, sanal değerlendirmeler ve özelleştirilebilir testler içeren bütüncül değerlendirme yolculuklarına farklı kapsamlarda uygulamaları deneyimleme imkânı sunar.

Adaylarınıza sunduklarımız

Kusursuz Bir Deneyim

Değerlendirme süreçlerini ortak bir platformdan yönetmenin avantajları ortada, peki ya adaylarınız için ne yapabilirsiniz? Adaylar için bu süreçler stres ve endişe ile dolu oluyor. Teknolojinin görevi adaylara bu duyguları yönetmede yardımcı olmak için net yönergeler ve beklentiler sunması olmalı. SOVA platformu bunu, değerlendirme sürecini baştan sona incelenebilir ve yapılandırılabilir biçimde sunarak başarıyor. Adaylar tek bakışta ihtiyaçları olan her şeye ulaşabilirler. Bunlar organizasyonunuzda çalışmanın nasıl olduğuna dair bilgiler, ipuçları, mülakatın her adımını gösteren bir yol haritası ve daha fazlası.

Özenle hazırlanan bir deneyim ancak geri dönüş alarak anlamlı hale gelebilir. Gelecekte müşterilerinize dönüşebilecek adaylarınızdan ger dönüşler almak büyük önem taşıyor. SOVA platformu geri dönüşleri toplamanızı ve düzenlemenizi sağlayarak deneyimi mükemmelleştirmeniz için gerçek zamanlı geri dönüş sağlıyor.

Eşitlikçi ve İzlenebilir Bir Süreç

Adil ve eşitlikçi değerlendirmeler tasarlamak hem insan kaynakları ekipleri hem de adayların deneyimi açısından kritik. İşte bu noktada teknoloji ve bilim bir arada çalışıyor. SOVA değerlendirmeleri yaşa, cinsiyete, sosyoekonomik geçmişe, etnik özelliklere göre sonuçların etkilenmemesi için tasarlanmıştır. Böylece her aday aynı imkânlarla, en iyilerine göre değerlendirilirler. Peki, bunu nasıl başarıyoruz? Etik biçimde uygulanan yapay zekâ gerçek zamanlı biçimde değerlendirme sürecini tarıyor ve video mülakatların değerlendirilmesine yardımcı oluyor. SOVA’nın sağladığı bütün süreçler, müşterilere daha adil sonuçlar sunabilmek ve çeşitlilik dostu işe alım deneyimleri tasarlayabilmek için aynı sistemle geliştiriliyor.

ÖZETLE: İşe alım süreçlerinizi hem siz hem de adaylarınızın ihtiyaçlarına göre tasarlayabilmeniz için değerlendirme süreçleriniz, teknolojiyi, bilimsel temelli, adil, kaynak tasarrufu sağlayan baştan sona mükemmel bir aday deneyimi de sunabilmeli. Bunu elde etmenin yolu böyle bir platforma yatırım yapmanızdan geçiyor.

Siz de SOVA ile süreçlerinizi dönüştürmeye başlayın: Sova | Transform Recruitment (sovaassessment.com)

 

YUKARI İŞE ALIM SÜRECİNİZİ SİZ VE ADAYLARINIZIN İHTİYAÇLARINA GÖRE TASARLAYIN | NEOSIS