Neosis Danışmanlık

En iyi İK Teknolojisini satın alırken işinize yarayacak 5 ipucu

En iyi İK Teknolojisini satın alırken işinize yarayacak 5 ipucu

İK Teknolojisi de dahil olmak üzere herhangi yeni bir teknolojiyi şirket bünyesine katmak her zaman zorlayıcı olacaktır. Piyasada yeni veya tescilli pek çok ürün varken, biz nasıl hareket etmeliyiz sorusunu cevaplayacak 5 ipucumuza yazımızda yer vermek istedik.


İpucu 1: Neden yeni İK Teknolojisine ihtiyacınız var?
Yeni İK Teknolojisi, uzun süredir devam eden zorluklar için yenilikçi çözümler sağlayabilir. Ancak o gümüş kurşunu aramaya başlamadan önce kendinize bu iki önemli soruyu sormanız önemlidir.

Daha fazla konuyla ilgili bilgi istiyorsanız İK Influencer’ı William Tincup’ın, İK Teknolojisi satın alırken kendinize sormanız gereken doğru sorularla ilgili düşüncelerini inceleyebilirsiniz.


İpucu 2: İK Teknoloji yığınınızı analiz edin
Yeni İK Teknolojinizin mevcut ekosisteminizde nasıl yer alacağını tanımlamak çok önemlidir. Belki de yeni teknolojiniz, sistemleri birleştirmenize veya verilerinizi tek bir yerde bir araya getirmenize yardımcı olabilir, ancak öncesinde diğer sistemlerin neler olduğunu ve nasıl birbirine bağlandıklarını belirlemek önemlidir. Bu aynı zamanda potansiyel satıcılarla konuşurken elinizin altında bulunması gereken yararlı bilgileri de tanımlamanıza yardımcı olacaktır. Bizce haritalamanız gerekenler kısaca:



İpucu 3: Doğru İK Teknolojisi nasıl bulunur
İK Teknolojisini araştırmak için pek çok yol var ama nereden başlayacaksınız, hangi kaynaklara güvenebilirsiniz, nereden başlayacaksınız? Aşağıda size görüş sağlaması için bir liste derledik:



4. İpucu: Özellikler ve Entegrasyonlar
Artık hangi İK Teknolojisini satın almaya çalıştığınızı, neden ve nerede arayacağınızı bildiğinize göre, hangi özelliklere ihtiyacınız olduğunu, hangi entegrasyonlara sahip olması gerektiğini ve görmek istediğiniz işlevsellik istek listesini düşünmenin zamanı geldi. Hiçbir teknoloji mükemmel değildir, bu nedenle sahip olunması gereken veya sahip olunan güzel şeylerin net bir resmine sahip olduğunuzdan emin olmanız önemli.

Bunu iki başlık altında değerlendirmenizi öneririz:

Değerlendirme ve işe alım süreçlerinde teknolojisi arayışınızda, bir kontrol listesi de oluşturduk.


İpucu 5: Değişim yönetimini planlayın
Son ipucumuz ise, bu yeni İK Teknolojinizin şirket içerisinde nasıl daha etkin ve sürekli kullanabileceğinizi yani değişime liderlik etmenizi sağlamak hakkında. Teknoloji Değişim Liderliği hakkındaki blog yazımızı özetleyecek olursak:

Projenin kapsamını belirleyin – proje ekibiniz, iletişim planlarınız ve vereceğiniz eğitimlerPaydaş katılımı – kalpleri ve zihinleri kazanmanız için süreçte yer alması zorunlu ve değişimde ajan olarak kullanabileceğiniz kilit kişiler ve/veya birimleri belirleyin, değişim sürecinde nerede ve nasıl katkı sağlayacağını tanımlayın

Proje ekibi – bu proje için kime ihtiyacınız var? BT ve Siber güvenlik birimlerinin katılım ve değerlendirmelerinin kritik olduğunu unutmayın!

YUKARI En iyi İK Teknolojisini satın alırken işinize yarayacak 5 ipucu | NEOSIS