Neosis Danışmanlık

Dijitalleştik, Şimdi Sanallaşıyoruz!

Tüm insan kaynakları profesyonelleri için “iş dünyasına dijitalleşme”, son yıllarda sabit lakin jenerikleşmiş bir gündemdi. Örneğin, Rise People’nin 2019 araştırmasına göre uzmanların %97’si dijital sistemlere yatırımı artırmayı arzu ediyordu. Pandemi de insan kaynaklarının dijitalleşmesinde bizi oldukça hızlandırdı.

İnsan kaynaklarındaki dijitalleşmenin etkilerini değerlendirme sistemlerinde ve işe alımlarda görebiliyoruz.
Önceki dönemde yaygın kullanımda olan dijital mülakatların zayıflıklarından biri fiziksel birliktelik yoksunluğundan dolayı oluşan temassızlık ve adaylarda görülebilecek heyecan, kaygı idi. Bu deneyimler tercihleri “sanal değerlendirmelere” yöneltti.

Aday deneyiminden taviz vermeyin…
İşe alım süreciniz, şirketinizi ve kurum kültürünüzü yansıtacağınız temel fırsattır. Önceki dönemde belki de bunu adaylarınızı genel merkezinizde veya ofiste ufak bir tura çıkararak gerçekleştiriyordunuz. Ancak bunları imkânsız kılan zorlu pandemi süreci yeni yaratıcılıklarımızın da önünü açtı. Örneğin yüz yüze işe alımlarda adayların karşılaşamayacağı üst düzey profesyonelleri, genel müdür, insan kaynakları direktörü gibi rollerdeki kişileri sanal işe alım adımlarına davet edebilir ve eksikliği hissedilen “ insan dokunuşunu” sağlayabiliriz.

Yeni Moda, Sanal Değerlendirme Merkezi İçin Önerilerimiz
Süreci test edin - çoğu (adaylar ve değerlendiriciler) için sanal platform yeni bir deneyim olacaktır. Canlıya geçmeden önce süreci deneyin, platformlarda karşılaşabileceğiniz aksiliklere hazırlıklı olacağınız senaryolar oluşturun ve adayların test edeceği ortamlar kurun.

BT, güvenlik ayarları ve destek odaları - BT ekiplerinizle görüşün ve video konferans sisteminizin kısıtlamalarından haberdar olun aynı zamanda bir koordinatörün sorunlarla ilgilenmeye hazır olduğu sanal bir odası olmasını sağlayın.

Açık iletişim - adaylara ve değerlendiricilere yönelik iletişim, sanal değerlendirme merkezinin sorunsuz çalışması için kritiktir, böylece adaylar ve değerlendiriciler sürece hazırlıklı olacaktır.

Grup tartışması - sanal ortamın yönetilebilir olması için kaç kişilik gruplar olması gerektiğine karar verin.

Aday Deneyimi – sanal ortamı uzak olmaktan çıkarabilirsiniz, çevrimiçi yemek kuponlarını, adaylara sunduğunuz iş yaşamı hakkında samimi sohbetlerinizi veya değerlendirmeye üst düzey yöneticilerle katılmayı düşünebilirsiniz.

Teknolojiden en iyi şekilde yararlanın - video konferans teknolojilerinin çoğu, işbirliğine dayalı beyaz tahtalar gibi sanal değerlendirme merkezlerine katkılı işlevlere sahiptir.

Adaylarınızı olabildiğince rahat ettirin - adayları sanal değerlendirmeye güvenini kazanmaya özen gösterin. Her zaman olduğu gibi, sanal değerlendirme merkezi işveren markası için önemli bir fırsattır.
 

YUKARI Dijitalleştik, Şimdi Sanallaşıyoruz! | NEOSIS