Neosis Danışmanlık

"BÜYÜK İSTİFA DALGASI" VE YENİ NESİL İK

2020 yılında global koronavirüs pandemisinin getirdiği kısıtlamalar ve ruh hali, iş dünyasına hayatımızın birçok alanına olduğu gibi yoğun biçimde tesir etti.

2020 yılında global koronavirüs pandemisinin getirdiği kısıtlamalar ve ruh hali, iş dünyasına hayatımızın birçok alanına olduğu gibi yoğun biçimde tesir etti. Karantinalar, yasaklar ve yeni çalışma biçimlerine bağlı stres, çalışanların işlerine bakışı, iş dünyasında çok hızlı bir değişimi ortaya çıkarttı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde kısıtlamalar ile Nisan 2020’de aniden ortaya çıkan 6,6 milyon geçici işsiz ve Ağustos 2020’de 4,3 milyon istifa ile göz çarpan süreç “Büyük İstifa Dalgası” şeklinde adlandırılıyor. Pandemi döneminde özellikle sinema, ulaşım ve seyahat sektörlerinin dünya genelinde %15-20 arası istihdam kaybı yaşadığı tahmin ediliyor. Bununla beraber Wall Street Journal’a göre çalışanların artık uzaktan çalışmaya daha ılımlı yaklaşan şirketleri tercih ettiği ve evden çalışma döneminde farklı fırsatlar için insanların mevcut işlerinden ayrılmakta daha atik davrandığı gözlendi.

Büyük İstifa Dalgası ismini 2020 baharında ve yazındaki yoğun işten ayrılma ve iş değiştirme döneminden alsa da pandemi ile işe alım ve iş tercihlerinde görülmeye başlanan değişimler etkilerini göstermeye devam ediyor. Yeni dönem, ekiplerinize, adaylarınıza organizasyonunuz içerisinde esnek bir gelişim haritası çıkarabilmeyi ve yetenek keşiflerine yardım etmeyi gerektiriyor. Ortağımız SOVA ile geliştirdiğimiz dijital değerlendirmeler ve SOVA’nın alanında öncü sanal değerlendirme merkezi insan kaynaklarının bu yeni gereksinimlerine uygun çözümler sunuyor.

Çalışanlarınızın gelişimini destekleyecek ve onlara uygun iş alanlarını seçmelerine yardım edecek potansiyele yönelik değerlendirmeler ve veri temelli iş analitiği yöntemleriyle, organizasyonunuz içerisinde ekiplerinizi etkin ve memnun kılarken işe alım süreçlerinizin de tutarlılığını artırın.

Ortağımız SOVA ile geliştirdiğimiz değerlendirme hizmetlerimizle insan kaynakları ihtiyaçlarınızı nasıl daha verimli hale getirebileceğinizi öğrenmek için siz de organizasyonunuza özel tasarlayabileceğiniz demo’muza kaydolun.

YUKARI "BÜYÜK İSTİFA DALGASI" VE YENİ NESİL İK | NEOSIS